Eten voor een goed doel?

A.s. zaterdag ga ik uit eten bij ‘Smakelijk eten & drinken’ voor het goede doel! Hoe leuk dat je gewoon heerlijk, Italiaans, kan gaan eten en daar ook nog een goed doel mee kunt steunen. Ik zeg… alle ingrediënten voor een super avond met elkaar gecombineerd.

Ja hoe zit dat dan? Eten voor een goed doel? Dat eten moet tenslotte toch ook betaald worden? Ja dat klopt. Maar alles wat deze avond wordt genuttigd is gesponsord zodat ook alle opbrengsten rechtstreeks naar het goede doel gaat.

Wat is dat goede doel?

Het goede doel is Casa Ochetto. U vraag zich nu af. Wat is dat? En terecht. Het is een stichting http://www.stichtingcasaochetto.nl Deze stichting heeft een prachtige boerderij in Noord Italië in de regio Piëmonte.

Naast het goede Italiaanse leven staat in Ochetto  persoonlijke ontwikkeling centraal. Zij richten zich op gezondheid, cultuur en retraite, met bijzondere aandacht voor zieke of herstellende mensen die te maken hebben gekregen met kanker. Hen bieden ze de mogelijkheid om daar, op die mooie bijzondere plek in Italië, samen met hun naasten en met lotgenoten, rust en bezinning te vinden na een intensieve periode van spanning en onzekerheid.

Deze stichting stelt de boerderij kosteloos beschikbaar, inclusief een persoonlijk programma onder deskundige begeleiding. Om dit mogelijk te maken maken ze een koppeling tussen bezieling en zakelijkheid en organiseren ze ook andere activiteiten in de casa; de boerderij wordt deels op commerciële basis verhuurd aan bedrijven en ondernemers voor bijvoorbeeld bedrijfstrainingen of voor een sportief programma.

Ook kunnen particulieren de boerderij huren als vakantiehuis. Er zijn twee comfortabel ingerichte appartementen, maar de casa is ook in zijn geheel te huur.

Neem een kijkje op hun site voor meer informatie.

 

Hoe zit dat dan met die goodiebag?

Leuk! Er werd mij gevraagd om een bijdrage te doen voor de goodiebag, die de deelnemers van het ‘girlfriendsdinner’, mee naar huis krijgen. Wij als Italiaanse delicatessen winkel kunnen dat niet weigeren natuurlijk! Wat leuk! Hoeveel heb je er nodig? 50… oooohhhhh regelen we ‘even’ 😉

Ik heb iets leuks, en lekkers, uitgezocht. Leuk ingepakt, kaartje eraan en voor iedereen een persoonlijke boodschap geschreven.  Ook ga ik deze avond lekker eten en drinken voor het goede doel. Dus niet alleen als “De smaak van Toscane” hebben wij een donatie gedaan in de vorm van een bijdrage aan de  goodiebag, maar ook door er persoonlijk aanwezig te zijn. Best fijn om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen.

 

Volgende week zal ik een blog schrijven over deze bijzondere avond! En laat ik zien wat ik in de goodiebag heb gedaan 🙂

Gedreven4suc6

Deze avond ontstaat natuurlijk niet zomaar. Hier heb je mensen voor nodig die de nodige inspanningen moeten leveren om dit voor elkaar te krijgen.

Gedreven4suc6 is een groep mensen die diverse evenementen organiseert voor het goede doel. Waaronder dus komende zaterdag het ‘girlfriendsdinner’.

Als je wilt weten wat gedreven voor succes nog meer doet neem dan even een kijkje op hun site of op de facebookpagina! http://www.gedreven4suc6.nl