Wat is daar nu zo boeiend aan? Pasta is toch gewoon pasta?

Ja en Nee… Je hebt pasta gewoon bij de lidl/aldi/plus etc. vandaan. Goedkope pasta stop je in de pan, koken flinke berg saus erop en hoppetee we eten ‘Italiaans’ vanavond hoor!

STOP! Nee dat is geen Italiaans. Italianen eten helemaal geen bergen saus. Dat hoort gewoon niet. Maar waarom doen wij dat dan wel? Nou eigenlijk begint het al bij de basis… juist die pasta dus. Die moet gewoon goed zijn. Als je een goede pasta neemt (en nu zeg ik natuurlijk even voor het gemak… neem die van ons! Biologisch en gewoon erg lekker) heb je niet eens heel veel saus nodig.

Waarom gebruiken wij eigenlijk zoveel saus?

Omdat de pasta anders niet te eten is? Of omdat we de saus eigenlijk niet echt op smaak brengen? Wie zal het zeggen. Ik denk dat het verschillende redenen heeft en ieder heeft zijn eigen reden hiervoor.

Hoe eten die Italianen dan hun pasta? Nou eigenlijk is het heel simpel. Wat je ook voor een saus neemt. Je zorgt er in eerste instantie voor dat je pasta van goede kwaliteit is. Heel belangrijk. Dan ga je kijken.. waar hebben we trek in vandaag? Maakt ook niet uit wat je voor saus kiest met of zonder vlees, met of zonder tomaten, met of zonder vis. Je zorgt dat je saus gewoon heel goed op smaak is zodat je ook niet teveel saus nodig hebt. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap. En je bespaart op alle onnodige ingrediënten en je houd rekening met je lijn 😊 Heb je wel eens gezien hoeveel pasta die Italianen eten!! En dik? Hmmmm de meeste toch echt niet hoor!

Onze pasta is biologisch, heerlijk van smaak dus een ‘goede’ pasta. Onze sauzen zijn biologisch, en ambachtelijk bereid. Ze komen dus niet uit de fabriek, nee onze sauzen worden in de keuken van het agriturismo Diacceroni. Door de koks die daar werken. Echte Toscaanse koks die onze heerlijke sauzen bereiden met alleen maar verse ingrediënten. Vol van smaak. Zo rechtstreeks uit de Toscaanse keuken zo bij u thuis op het bord. Puurder bestaat niet!

Ik kan alleen maar zeggen.. kom het een keer uitproberen!

Ciao!

olijven-met-blad pasta