“Ga bloggen! Dat is leuk. Kun je je klanten van alles vertellen over Toscane en je producten “vinden ze leuk”. Mensen vinden het leuk om jouw mening te lezen. Je vertelt tenslotte over iets waar je veel van weet en waar je passie voor hebt. “

Ja, het is zo. En ja! Ik ga het doen. Heb zoveel om over te schrijven. Heb passie voor mijn product en voor Italië en vooral Toscane.

En toen zat ik voor de laptop… leeg veld in Word… en de woorden die willen niet komen. Er schiet van alles door mijn hoofd. Waar ga ik beginnen? Waar ga ik het dan over hebben in mijn eerste blog? Hoe moet ik die blog dan noemen? Moet ik er wel een titel aan geven? Zal ik maar even wat tips googelen dan? Kom op je kan dit toch wel! Je hebt al een half boek geschreven (oh ja ook nog zoiets… die moet ook nog af!) Oh nee nog meer stress erbij. HELP!
*drinkt een overheerlijk wijntje, uiteraard van Diacceroni, te koop in onze mooie winkel*

Doe normaal! Begin gewoon, wees jezelf en begin bij het begin. Ok… ga ik doen. Daar komt tie!

De smaak van Toscane:

Over het hoe en wat heb ik al verteld in mijn “Wie ben ik” stukje dus dat ik eigenlijk een beetje overbodig. Toch nog een klein stukje in het kort.

1 december ben ik opengegaan. Een mooie winkel vol met prachtige biologische producten rechtstreeks uit Italië gehaald. Puurder dan dit kan je het niet krijgen. Onze producten komen rechtstreeks bij de boer vandaan. Agriturismo Diacceroni. Het mooie hiervan is dat wij precies weten hoe de pasta’s zijn gemaakt, waar komen de grondstoffen vandaan.

Hoe worden de sauzen gemaakt, de Jams en de olie. Dat laatste daar kan ik nog wat meer over uitweiden. Afgelopen oktober waren wij op (werk) bezoek in Italië. In deze periode is het de tijd dat de olijven geplukt worden en geperst. Dit keer konden wij alles zelf ervaren en mee maken. Hoe mooi was dat! Plukken van de olijven. En dan vervolgens alles in de pers gooien. Daar rechtstreeks uit de pers met een stukje brood deze heerlijke olie proeven. Wat een luxe! Na het persen werd de olie gefilterd en gebotteld en vervolgens stonden deze mooie flessen vol met deze heerlijke olie, 2 maanden later te stralen in mijn mooie winkeltje. Olijfolie is een essentieel onderdeel in de Italiaanse keuken en is het belangrijkste ingrediënt in vele gerechten.

Onze olijfolie is van uitstekende kwaliteit en is volledig biologisch.

De olijven worden met de hand geplukt in oktober en november en ze worden direct geperst om de versheid te garanderen. Ze blijven dus niet eerst nog een hele tijd liggen en dan daarna persen. Nee ze worden direct geperst. En dat proef je! De olie is zo zacht en puur van smaak. Inmiddels heb ik al heel wat klanten die onze olijfolie ‘omarmen’ zo lekker is hij.

Onze olijfolie kan je werkelijk ook overal voor gebruiken. Voor over de salade, een broodje maar zeker ook om in de bakken. Laatst had ik een klant, die had al een fles olie van ons in huis, ze vertelde dat ze vis wilde bakken maar de ‘bakboter’ was op. Toen herinnerde ze zich dat ik tegen haar had gezegd “ik gebruik de olie overal voor! Ook voor bakken”. Ze pakte de olie en bakte haar vis erin. Dat was een succes!!

Nu bakt ze alleen nog maar in onze olie.

olijven-met-blad pasta