Voorjaar in Toscane

In februari gingen we naar Toscane. Voorjaar in Toscane, hoe heerlijk even een weekje ertussen uit. Kunnen we gelijk even weer contact hebben met onze lieve vrienden en gelijk zakelijk even het een en ander bespreken over de winkel en wat we daar nog voor willen hebben.
Gelijk een afspraak gemaakt dat we in de loop van de week, samen met de kok, de cantuccini en de torrone zouden gaan maken. Graag want in de winkel is er erg veel vraag naar.

We komen aan bij Diacceroni. Een prachtige dag na een lange reis. S’avonds om 22 uur zijn we vertrokken uit Vlaardingen en hebben echt een super reis gehad. Geen files (waar echt horor files werden voorspeld) en het weer was top. Tot in Noord Italië want daar sneeuwde het. Maar dat mocht de pret niet drukken we konden nog steeds heel goed door rijden.

De aankomst bij Diacceroni voelde weer echt als thuis komen.

Wat een heerlijke plek. Wat een prachtige, lieve mensen. Zo fijn om weer daar te mogen zijn. En ook heel leuk dat wij dit keer onze liefde voor Toscane en Diacceroni ook aan onze vrienden konden laten zien.

De eerste dag zijn we, nadat we alles hadden uitgepakt, lekker wat gaan eten en een wijntje genomen. Uiteraard weer heerlijk gegeten en genoten van de wijn en de omgeving. Deze avond maar op tijd naar bed want zo’n reis van ongeveer 1300 km aan een stuk door vergt toch wat energie.
Bovendien werd ons al gezegd dat er woensdag waarschijnlijk wel sneeuw zou gaan vallen. Ok dus wij moesten onze ‘planning’, voor zover er een planning was, wel zo indelen dat wij de bezoeken aan de diverse steden gelijk de eerste dagen gingen doen voordat het in de loop van de week niet echt meer te bereiken zou zijn.

De volgende blog gaat over ons bezoek aan Pisa.

olijven-met-blad pasta